Introductie

De G4 TOUR-X2 is een bijzondere 3-piece bal. Hij combineert een aantal eigenschappen die men normaliter niet in één bal vindt. De bal voelt zeer zacht aan en geeft zeer veel backspin. Daarnaast is het een echte distance bal. Zelfs met lage swingsnelheden wordt een hoge launch en daarmee grote afstand behaald. Wat deze bal echter vooral bijzonder maakt is zijn prijs. De TOUR-X2 bevindt zich namelijk qua performance op het niveau van premium ballen, maar met een prijs van € 1,98 per stuk op een prijsniveau dat zelfs voor een goede 2-piece bal laag genoemd mag worden. 

 

Adviesprijs: € 23,75 per dozijn

Doelgroep

  • Spelers op zoek naar een bal voor maximale afstand met de driver 
  • Spelers die een bal zoeken met een drop & stop effect
  • Spelers die een bal zoeken die op en rond de greens een zeer zacht gevoel geeft
  • Spelers met een swingsnelheid met de driver van 80 tot 115 mph 
       

 

 

             G4X2

 

 
Core-1 green  

POLYBUTADIENE CORE

De binnenste kern van de TOUR-X2 bestaat uit high speed polybutadiene. Dit is het geheim achter de enorme afstand die met de bal behaald wordt bij slagen met de driver. De kern wordt gradueel massiever waardoor de spin afneemt naarmate de bal harder wordt geraakt. De spinrate bij de korte clubs blijft dus hoog, terwijl de spin bij de driver juist laag blijft voor extra afstand.

   

 

Core-2 grey  

ELASTOMEER CORE

De tweede kern zorgt voor extra spin op de slagen met de ijzers terwijl de spin met de driver juist niet toeneemt.

 

   

 

Cover  

VLMI SURLYN COVER 332 DIMPLES

De zeer zachte cover van deze bal is gemaakt van het nieuwste allerzachtste surlyn dat er bestaat. Dit materiaal is beduidend minder gevoelig voor beschadigingen bij het gebruik van ijzers dan het zeer kwetsbare urethane en maakt de cover zeer duurzaam.

Een uniek procedé zorgt ervoor dat deze bal zijn zachtheid behoudt en extra spin genereert, zelfs bij korte pitches en chips. Het zachte impactgeluid geeft samen met de zeer zachte cover een comfortabel gevoel bij het putten en chippen. 

De hexagonale circulaire dimplevorm zorgt voor een high launch effect. Zelfs bij lagere clubsnelheden met de driver zorgt dit voor een penetrerende balvlucht en een optimale landingshoek voor extra rol.